2022-04-09 10:49:31• hírek • Bede Emőke

Hőkamerával szúrták ki a határsértőket Nagykároly közelében

A ghánai állampolgárok.
A ghánai állampolgárok.

Április 7-én, hajnali 2 óra körül a nagykárolyi határrendészek hőkamera segítségével három, Magyarország felét tartó személyt szúrtak ki Nagykároly közelében.

A hatóság emberei azonnal megállásra szólították fel őket, viszont azok nem tettek eleget a parancsnak, ezért az egyenruhások három figyelmeztető lövést is leadtak. Az ily módon feltartóztatott személyeket a hatóság székhelyére kísérték, ahol megállapították, hogy a 19 és a 23 éves személy Elefántcsoportpartról érkezett, harmadik társuk, egy 24 éves fiatal pedig Szenegálból. Mint elmondták, Nyugat-Európába szerettek volna jutni. A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt eljárást kezdeményezett, a triót pedig átadták a bevándorlási hivatal munkatársainak.


Óvárinál kilencen próbáltak meg átszökni a határon


Április 8-én, pénteken 21 óra 30 perc körül a határrendészek Óvári közelében kilenc személyre lettek figyelmesek, akik épp Magyarország irányába siettek. A csoportot végül az országhatártól kb. 50 méterre tartóztatták fel, majd a hatóság szatmári székhelyére szállították őket.


Mint az ott lefolytatott vizsgálatok során kiderült, 21 és 37 év közötti, ghánai állampolgárokról van szó, akik mindannyian rendelkeznek Románia területére érvényes tartózkodási engedéllyel. A bevándorlók vallomásukban azt állították, hogy első körben Magyarország területére szerettek volna átjutni, végállomásuk pedig Németország lett volna. Az ügyben a határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: